Ander perspectief

Als kind deed ik dit al en nu doe ik het met regelmaat nog steeds: ondersteboven op een stoel liggen. Voeten omhoog en dan rondkijken. Naast dat ik er even goed van in mijn lijf komt, doe ik zo upside down ontdekkingen over de ruime waar ik ben. Opeens valt het op dat er een plint loszit, dat het kleed wel een flinke uitklopbeurt kan gebruiken én zie ik de mogelijkheden voor de ruimte.

Vanaf mijn vaste plekje op de bank, waar ik graag zit te lezen, zie ik dit allemaal niet. Daar heb ik geen zicht op van-de-muur-vallende-plinten, vervuilde kleden en vallen de mogelijkheden me niet meer op. Een andere kijkrichting laat me dat wel zien. Ik kleef de plint vast, stofzuig het kleed stevig en verschuif een stoel zodat er ineens een plek is voor een loeier van een plant.

Complex
In mijn praktijk komen mensen die ook behoefte hebben aan een ander perspectief. Als je merkt dat je aan de buitenkant niet hebt wat je van binnen eigenlijk wel wilt hebben, dan heb je daar vanuit een onbewust deel reden toe. Als je bijvoorbeeld werk doet onder je niveau en de stap naar groei zetten niet lukt, als je veel eenzaamheid voelt en je het moeilijk vindt om vriendschappen aan te gaan, als je hard werkt en geen ruimte voelt voor jouw talenten, als je niet begrijpt waarom jij het leven zo complex vindt. Dan speelt er wat in jouw onderstroom.

Onderstroom
Naar de onderstroom kijk je vanuit een ander perspectief. Ik maak hiervoor gebruik van (individuele) opstellingen die je treffend bij de kern brengen, ik stel eigenwijze vragen, gebruik actieve imaginatie die je beeldende brein en onbewuste activeren. Dáár ontdek je waar jij jezelf tegenhoudt, saboteert of kleiner maakt én waar dat gedrag vandaan komt.

Jouw mogelijkheden
Als je weet wat er aan jou trekt in de onderstroom dan kom je weer in contact met dat deel van jezelf dat je ooit buiten de deur hebt gezet als kind. Het kwam toen beter uit dat dat deel van jou er niet was, maar nu kun je het weer welkom heten en integreren. Je intuïtief weten groeit en je wordt minder geleid door emoties. Je ervaart vertrouwen in jezelf en in jouw mogelijkheden.

Samen vanuit een ander perspectief kijken? Maak een afspraak voor een kennismaking met mij, je bent welkom met jouw verhaal.

Foto gemaakt door mijn driejarige dochter.

Vorige blog