Over Heidi

Heidi Bikker is creatief coach, levenskunstenaar en maker van het boek ‘Het kind in mij’.

Ontwikkeling
Ze rondde een opleiding af tot psychiatrisch verpleegkundige (2009), studeerde aan de kunstacademie (2011) en volgde diverse cursussen, trainingen en lezingen op het gebied van dieptepsychologie, taal en persoonlijke ontwikkeling, waaronder de Innerlijk Kind therapie en Achsa.

Haar boek ‘Het kind in mij’ laat authentieke beelden zien van oude (trauma)pijn, maar ook van het uitnodigen en helen van het Innerlijk Kind.

Heidi is zelf ook altijd actief bezig met haar persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft trajecten gevolgd bij o.a. Dineke van Kooten en Femke Veldkamp.

Momenteel volgt ze de opleiding ‘Symbolische psychologie van Carl Jung’ van Karen Hamaker en Systemisch Kijken bij Parre en Deden.

Creatief coach
‘Het creatief werken rondom je persoonlijke ontwikkeling vind ik enorm waardevol. Het biedt je inzichten in jouw patronen en thema’s. Door met je handen aan het werk te gaan kom je in je lijf en bij je gevoel. In individuele coaching loop ik met mijn coachee langs haar thema’s en gaan we daar omheen creatief de diepte in. Ik stel die vraag die een andere kijkrichting geeft en reik oefeningen aan die je in contact brengen met jouw binnenwereld.
Tijdens een creatieve workshop werken we als groep rond een thema. Als coach begeleid ik het proces en creëer een veilige setting. Ik deel graag mijn creatieve expertise zodat je meer feeling met materiaal en werkvormen krijgt, maar stel het plezierig maken zonder oordeel altijd voorop. Vanuit een nieuwsgierige en onderzoekende houding doe je namelijk andere ontdekkingen, dan als je naar een ‘mooi’ beeld toe wilt werken.

Naast het werk
‘Ik ben graag buiten te vinden, daar doe ik inspiratie op en vind ik rust. Lezen doe ik veel, over (diepte)psychologie, symboliek, mythologie en spirituele thema’s. Er liggen meestal meer dan vijf boeken op mijn leesstapel. Ik maak veel ruimte voor mijn creativiteit, daar beleef ik avontuur en plezier.
Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Het moederschap nodigt mij elke keer weer uit om nieuwsgierig naar mijzelf te kijken en mijn ontwikkeling aan te gaan. Als gezin gaan we graag en regelmatig naar de zee.’