Over Heidi

Heidi Bikker is levenskunstenaar. Ze maakt beelden en vormt woorden die uit herinneringen, verlangens en waarheden van haar leven worden geboren. Levenskunst is eigen en als een spiegel. Wat de kijker ziet, dát is wat raakt.

Naast haar kunst, gedichten en blogs heeft Heidi meegewerkt aan (de concept-) ontwikkeling van diverse boeken. Op het gebied van creativiteit heeft ze een grote verscheidenheid in huis. Materialen, vorm en beeldtaal worden altijd zorgvuldig gekozen en zijn passend bij het verhaal dat ze wil vertellen.

Ontwikkeling
Psychologie, spiritualiteit en creëren zijn belangrijke elementen in het leven van Heidi.
Ze rondde een opleiding af tot psychiatrisch verpleegkundige (2009). Studeerde aan de kunstacademie (2011) en volgde diverse cursussen, trainingen en lezingen op het gebied van kunst, schrijven, holisme en digitale communicatie.

Momenteel volgt ze de opleiding ‘Symbolische psychologie van Carl Jung’ en zit ze in de afronding van een opleiding ‘illustratie’ van Femke Veldkamp (Flow mentor en coach voor creatieve ondernemers).

Schoonheid
Heidi geniet van wat ze mooi vindt. Toch is niet alles mooi wat ze maakt, omdat niet alles in het leven dat is. Levenskunst gaat over echte verhalen, die in ons allemaal schuilen en gezien willen worden. In het ‘zien’ is de schoonheid te vinden.