Zie jouw kleuren!

Ik zette de eerste verfstreep op mijn gezicht en voelde hoeveel betekenis die handeling had: ik maakte mijn veelkleurigheid zichtbaar. Een jaar geleden deed ik een gave shoot met Jonneke waarin ik mijzelf mijn kleuren ‘teruggaf’. Het ervaringsgerichte ritueel, bracht een uiterlijke én innerlijke verandering.

Als hoogbegaafde beschik je over een divers kleurenpalet. Je bent hoogsensitief, wat betekent dat je voelen rijk is. Je bent getalenteerd vaak op diverse vlakken en creatief en snel in jouw denken. Toch herken ik bij veel hoogbegaafden de zoektocht naar hoe ze hun talenten en kleuren vervullend tot uiting kunnen brengen.

Je bent waarschijnlijk uitstekend in staat om aan te voelen wat er bij de ander speelt en wat die nodig heeft. Maar welke talenten gebruik je voor jezelf, voor jouw groei? Dient jouw hoogsensitiviteit jou? Geniet jij van jouw eigen veelkleurigheid?

Vorige week hoorde ik van een klant dat ze na jarenlang op dezelfde plek als leidinggevende gewerkt te hebben, een studie gaat volgen. Ze is heel goed in haar werk, maar voelde geen vervulling. Haar eigen nieuwsgierigheid en leergierigheid stonden daarmee al die tijd in de ijskast en vroegen om gezien te worden. De opluchting en het plezier waren voelbaar toen ze uitsprak dat ze deze keuze had gemaakt.

Als je zinvolheid en vervulling wilt ervaren in jouw leven, dan heb je eerst de beweging naar jezelf te gaan maken. Zodat jij jouw eigen kleuren en verlangens weer gaat zien en daarvan gaat (én mag) genieten.

De eerste stap die je kunt zetten naar jouw binnenwereld is jezelf de vragen stellen: Wat of wie fascineert me? Wat wordt er daarmee in mij geraakt?

Wil je aan de slag met jouw potentieel en voel je dat het tijd is om de stap naar jezelf te maken? Plan een gratis kennismakingsgesprek om te ervaren of je een klik met mij en het coachtraject voelt.

Vorige blog Volgende blog