Wat ik tijdens een koude douche leerde over Gods liefde

Samen met mijn zoontje sta ik onder de douche. Terwijl al het warme water over hem heen stroomt, sta ik te vernikkelen van de kou. Op dat moment leer ik iets moois over de vaderliefde van God.

Met mijn glibberige zoontje sta ik onder de douche. Ik pak de shampoo, terwijl ik hem strak tegen me aanhoud. Ik probeer hem zo goed mogelijk onder de warme douchestraal te houden. Zelf voel ik bijna niets van het warme water. Sterker nog, ik ril. Via mijn zoontje stroomt het warme water het doucheputje in. De kleine man heeft zijn zinnen gezet op zijn Dikkie Dik badboekje dat net niet binnen handbereik ligt. Hij strekt zijn armpjes uit naar het boekje en zet zich met zijn voetjes af tegen mijn buik. Eventjes komt hij onder de warme douchestraal vandaan en direct zie ik zijn lipje trillen. Hij heeft het koud.

Snel pak ik het boekje voor hem. Hup, vlug weer onder het warme water. Zijn trillende lipje verdwijnt en tevreden bekijkt hij zijn badboekje. Tijdens zijn draai naar Dikkie Dik stond ik ineens onder het warme water. Het was van korte duur. Als ik daarna weer ril, besef ik ineens iets bijzonders.

Het maakt me niet uit dat ik het koud heb. Mijn kindje moet het warm hebben. Als er iemand warm water krijgt, dan is hij dat. Wanneer we allebei honger hebben, krijgt hij eerst eten. Als het regent bescherm ik hem met mijn jas. En wanneer hij pijn heeft, wil ik dat ik het kon overnemen. Alles wat naar is voor hem wil ik dragen, zodat hij het niet hoeft te doen. Ik wil me opofferen voor hem.

Ineens wordt Gods liefde mij zo duidelijk. God kijkt ook zo naar Zijn kinderen. Zijn opoffering als Vader gaat zoveel verder. Hij gaf het Mooiste wat Hij had, zodat wij vrij zijn. Hij geeft ons zijn levende water. In de regen van het leven geeft hij ons Zijn paraplu om ons te beschermen. Als we honger hebben voedt Hij ons met Zijn woord. Wow!

Terwijl ik me dat zo besef krijg ik het helemaal warm. Ineens heb ik geen last meer van de koude douche. Wat een prachtige voorbeeld is Hij als vader. Dáár wil ik als moeder op lijken.

God is treating you as his children. 
Hebrews 12:7

Deze blog mocht ik schrijven voor Power to the Mama’s.

Volgende blog

No Comments

Leave a Reply