Wat kan creatieve coaching jou brengen?

Het gebruiken van creativiteit voor mijn persoonlijke ontwikkeling heeft mijn leven veranderd. Ik heb door het tekenen en schilderen trauma aan kunnen kijken en tranen kunnen huilen. Ik wist dat ik pijn met mij meedroeg, maar door er beeldend mee aan de slag te gaan ben ik op een andere manier met mijzelf in verbinding gekomen en heb ik dingen ontdekt die ik met alleen praten niet had gevonden.

Tot een aantal jaar geleden was ik altijd bezig met het ‘mooi’ maken als ik iets ging creëren. Ik was hierbij vooral vanuit mijn hoofd aan het maken, het creatieve proces diende mij hierin helemaal niet. Ik kon niet de positieve voordelen en het plezier ervan plukken. Ik was vooral kunstzinnig bezig.

Er is een belangrijk verschil tussen kunstzinnig en creatief. Lange tijd heb ik ze door elkaar gehaald. Kunstzinnig gaat over vaardigheden en over een bepaalde mate van beoordeling. Creativiteit is een bron die we allemaal bezitten en waaruit we kunnen putten. Als je hier onder begeleiding mee aan de slag gaat komen er in het proces thema’s, overtuigingen en gedrag naar voren die op een bepaalde manier in het dagelijks leven spelen. Het creatieve proces geeft hierdoor ontzettend veel inzicht, brengt je in contact met jezelf en biedt je ruimte om gebeurtenissen een plek te geven.

Ik word ontzettend enthousiast van creëren. Op vele manieren, met allerlei materialen, in allerlei vormen. Het is voor mij nu een brug geworden om bij mijzelf binnen te komen én ook naar buiten te halen wat er in mij leeft. Ik gun jou ook de ervaring van wat creativiteit jou aan groei, eigen wijsheid en plezier kan brengen.

Wil je aan de slag met jouw binnenwereld en de kracht van jouw creativiteit ervaren? Ik bied een 1-op-1 coachtraject waarin ik je in vier sessies in contact breng met diverse werkvormen en thema’s. Na dit traject heb je concrete tools in handen om speels en intuïtief jouw verlangens en herinneringen te verbeelden.

Wil je de diepte in met een specifiek thema dat nu in jouw leven speelt? In een gratis kennismakingsgesprek kun je jouw vragen stellen en ontdekken hoe creativiteit een rol kan spelen in jouw proces. Ik ontwerp in samenspraak met jou een creatief project op maat dat past bij jouw verhaal.

Vorige blog Volgende blog