Blog, Groei

Spiegeltje, spiegeltje

Na een feestje kijk ik thuis in de spiegel. Ik zucht. Onder mijn ene oog zit een mascaravlek en bij mijn andere oog ontsiert een zwarte streep mijn ooglid. Hoe lang zitten die vlekken er al? Toch niet heel de avond? En waarom heeft niemand me hierop geattendeerd? Gefrustreerd poets ik de vlekken weg en hoop dat ze onderweg naar huis zijn ontstaan.

Kijk jij graag in de spiegel? Ik heb er een beetje een haat-liefdeverhouding mee. Er is altijd wel iets wat ik liever niet wil zien, zoals een mascarastreep of een pukkel, vetje of onzuiverheid.
Spiegels zijn confronterend. Je ziet wat anderen zien, the good, the bad and the ugly.

Als ik naar mijn peutertje kijk zie ik het evenbeeld van mijn man. Als ik foto’s van hem van vroeger naast ons zoontje houd, dan zie ik ontzettend veel gelijkenissen. Qua looks heeft de kleine man niets van mij, maar qua karakter… Het is net of ik naar mezelf kijk. En wat is dat toch confronterend soms.

Net zoals ik gevoelig ben, is mijn mini dat ook. Ik snap precies waarom bepaalde dingen veel indruk op hem maken, ik begrijp het helemaal als hij lang in iets blijft hangen of als hij heftig reageert op iets ogenschijnlijk onbenulligs. Ik snap het, omdat ik ook zo ben. Maar in de spiegel kijken is niet altijd makkelijk. Het voelt alsof er een vergrootglas op mezelf ligt en ik elke karakteristiek pukkeltje, vetje of onzuiverheid zie.

Toch heeft gevoeligheid ook fantastische kanten. Ik geniet als geen ander, net als mijn zoontje. Samen kunnen we de grootste pret hebben. Ik voel precies aan wat we nodig hebben en zo weet hij ook op de juiste momenten een knuffel te komen geven. Gevoelige mensen genieten als geen ander, veel intenser en rijker. Sensitiviteit is schoonheid, ook al voelt het soms als een grote vlek mascara op je gezicht.

In plaats van naar je verlopen make-up of dat puistje te turen, kun je ook focussen op die mooie lach, die glinsterende ogen of je mooie benen. Waar kijken we naar in de spiegel of als we iets zien wat confronteert? Blijft jouw blik hangen op een vetrolletje of op je stralende ogen? Kijk jij naar je fouten of naar je krachten?

Heb je liefde voor jezelf? Voor wie je bent met al je tekortkomingen en schoonheden? Als je jezelf omarmt in hoe je bent, dan wordt alles en iedereen die jou reflecteert ineens een heel stuk mooier. Including je kleine wandelende spiegelbeeld.

#workinprogress

Foto: Unsplash – Taylor Smith

Deze blog mocht ik schrijven voor Power to the Mama’s.

Vorige blog Volgende blog

Dit vind je misschien ook leuk

No Comments

Leave a Reply